Επιλογή Σελίδας

Quality

Απαράμιλλο…

Το μεταξωτό είναι ένα από τα πολυτιμότερα υφάσματα. Ανέκαθεν θεωρούταν αριστοκρατικό, χάρη στην ασύγκριτη ομορφιά, ανθεκτικότητα και άνεση που προσέφερε, ενώ ήταν από τα αγαπημένα των Αράβων ευγενών. Η σπανιότητά του, έκανε την αξία του ανεκτίμητη.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μεταξιού, ανάλογα με την επεξεργασία που γίνεται στην πρώτη ύλη. Μπορεί να είναι γυαλιστερό, ματ, άγριο ή μαλακό! Το μεταξωτό είναι το ελαφρύτερο και ισχυρότερο από όλα τα υφάσματα. Μια εξαιρετική ιδιότητα του είναι να κρατά την θερμοκρασία σε συνθήκες ψύχους και αντίστοιχα να μετατρέπεται σε δροσερό ύφασμα κατά τους θερινούς μήνες!

Για περισσότερα από χίλια χρόνια, η μέθοδος παραγωγής του παρέμενε ένα καλά κρυμμένο κινέζικο μυστικό, με τη χώρα εκείνη να διατηρεί το μονοπώλιο. Διακινούταν μέσω του Δρόμου του Μεταξιού, όπως ονομαζόταν το δίκτυο των εμπορικών δρόμων μεταξύ εκείνης και των κρατών που βρίσκονται στα δυτικά και στα νότιά της. Εκείνη την εποχή, το μετάξι κόστιζε όσο το βάρος του σε χρυσό και, συχνά, χρησιμοποιούταν σαν συνάλλαγμα. Η ανθρωπότητα το αγάπησε τόσο ώστε μέχρι σήμερα να προσθέτει κύρος σ’ οποιονδήποτε κι οτιδήποτε «ντύνει».

Συσκευασία

Τα προϊόντα μας συσκευάζονται σε χειροποίητα κουτιά πολυτελείας, κατασκευασμένα στην Ελλάδα και φέρουν πιστοποίηση FSC® προερχόμενα από δάση με υπεύθυνη διαχείριση.

Δώρα πολυτελείας με κομψότητα, φινέτσα και διαχρονική αξία. Αποτελούν το ιδανικό δώρο για εσάς ή για όποιον αγαπάτε.

Φτιαγμένα με αγάπη και χρόνο…

Τα χειροποίητα αντικείμενα, συγκριτικά με τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα έχουν αυτό που διαθέτουν τα έργα τέχνης.

Διαθέτουν ενέργεια, αγάπη, μεράκι, πάθος, έμπνευση, φαντασία, προσωπικότητα και όσα ακόμη τέτοια χαρακτηριστικά μπορεί να μεταφέρει ο δημιουργός στο δημιούργημά του! Η ενέργεια και ο κόπος του δημιουργού, είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ χειροποίητου και βιομηχανοποιημένου προϊόντος. Αυτήν την ενέργεια ψάχνουμε για όλα μας τα είδη!

Η δεξιοτεχνία και η τεχνική του δημιουργού είναι κριτήριο αυστηρής επιλογής για τους συνεργάτες μας. Προϊόντα με καταγωγή!

Όμως η επιλογή ενός χειροποίητου προϊόντος εκτός από την υπεραξία του ως αντικείμενο μοναδικής ποιότητας και λεπτομέρειας έχει πρόσθετη αξία στο σύνολο της κοινωνίας. Η εργασία με το χέρι καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από την μαζική παραγωγή, γεγονός που τη καθιστά περισσότερο βιώσιμη από περιβαλλοντική άποψη.

Στοχεύουμε στην διατήρηση της παραδοσιακής παραγωγής ειδικευμένων έργων, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επιβίωση παραδοσιακών επαγγελμάτων, στην διατήρηση και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.